Procedure tegen de belastingdienst?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Advies

Deze pagina is aangemaakt op: 12-08-2011 13:02. Laatst gewijzigd op: 17-02-2016 15:00.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Adviesgesprek

Persoonlijk contact
Eerlijk advies
Ervaren fiscalisten
Gratis adviesgesprek

088-0270027
8:30-17:00, werkdagen

Inkeerregeling 2011

Door gebruik te maken van de inkeerregeling, kunt u zonder problemen gebruik maken van uw vermogen dat in het buitenland is verstopt. In 2009 en 2010 heb ik tientallen mensen geadviseerd bij deze regeling. De Nederlandse regeling kan veel beter, vandaar dit artikel. Vanaf 2010 krijgt u een boete van 15%, deze is in juli 2010 verhoogd tot 30% (maximaal 100%). De boete wordt niet geheven over de laatste 2 jaar en ook niet over de heffingsrente. Als de Belastingdienst u op het spoor komt, moet u 300% boete betalen. De inkeerregeling werkt relatief eenvoudig.

Slimme inkeerregeling

Op dit moment moeten mensen zich melden bij de Belastingdienst en opgeven hoeveel geld ze in het buitenland hebben staan. Dit kan via de inkeerregeling. Er wordt een boete opgelegd en de belastingplichtige moet alsnog over 12 jaar belasting betalen. Conclusie is dat er ongeveer 30% van het geld aan de Belastingdienst moet worden betaald. Dit hangt echter van vele omstandigheden af. 

Er zijn veel landen (onder meer Italië, Engeland, België en Duitsland) die een slimme inkeerregeling hebben bedacht, waardoor veel meer geld wordt opgehaald voor de staatskas. Er zijn 2 regelingen:

  1. U meldt zich met uw geld en u hoeft maar 10% van dit bedrag aan belastingen af te staan. Hierdoor zullen zich veel meer mensen melden omdat er zekerheid is over de afdracht en de drempel om te melden lager is.
  2. Er worden afspraken gemaakt met landen zoals Zwitserland, waardoor het land zelf belasting gaat betalen over saldo's van Nederlanders in Zwitserland. Zwitserland zal dit bedrag afdragen aan Nederland zonder te melden over wie het gaat.

Inkeerregeling Duitsland en Engeland

Duitsland heeft in augustus 2011 een afspraak gemaakt met Zwitserland. Duitsers hebben ongeveer 140 miljard euro in Zwitserland staan. Er wordt tussen de 19% en 34% hiervan afgedragen aan Duitsland, het percentage is afhankelijk van de periode dat het geld in Zwitserland heeft gestaan. Nederland heeft een nieuw belastingverdrag met Zwitserland en zou eenvoudig een dergelijke regeling kunnen afspreken.

Ook Engeland heeft een dergelijke afspraak met Zwitserland gemaakt de afspraak heeft al 0,5 miljard opgeleverd. Het tarief ligt iets hoger dan bij de afspraak met Duitsland, namelijk 27% tot 48%. Daarnaast mag Engeland per jaar van 500 mensen een verzoek bij Zwitserland indienen om informatie te verstrekken.

Waar blijf Nederland met een dergelijke afspraak?

Bron

Diverse artikelen over de inkeerregeling op internetsite Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice