Diverse fiscale tips voor ZZP'ers

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-01-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

ZZP belasting - informatie & tips voor 2020

Op deze site zullen wij alle fiscale tips voor een ZZP'er nader belichten. Belasting betalen is leuk, maar het moet niet teveel zijn, vandaar deze internetsite. Ook een ZZP'er moet in Nederland belasting betalen. Er zijn voor ZZP'ers diverse aftrekposten en het is verstandig om hier eens een fiscaal jurist naar te laten kijken.

Iedereen in Nederland moet belasting betalen, ZZP’ers ook. U betaalt belastingen over uw inkomen, net als iedereen die in loondienst is. Toch zijn er een behoorlijk aantal fiscale voordelen voor ondernemers. De belangrijkste zijn:

  1. Ondernemingskosten aftrekbaar;
  2. Ondernemersaftrek;
  3. Startersaftrek;
  4. Willekeurige afschrijving;
  5. Investeringsaftrek;
  6. MKB-winstvrijstelling;
  7. Meewerkaftrek (als uw partner meewerkt);
  8. Meewerkbeloning (als uw partner veel binnen uw bedrijf werkt);
  9. Fiscale oudedagsreserve;
  10. Kostenvergoeding voor beperkte kleine kosten.

Offerte voor uw jaarrekening of aangifte IB?

Als zelfstandig ondernemer bent u door de Belastigdienst gehouden om een overzichtelijke administratie bij te houden. Hiervoor kunt u een gratis Excel-template gebruiken, maar zeker als het aantal klanten groeit en de complexiteit van de onderneming toeneemt, is het makkelijker en beter om online boekhoudsoftware te gebruiken. Enkele pakketten die wij geschikt vinden, zijn:

 


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>

Belastingaangifte