Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Modellen

Deze pagina is aangemaakt op: 12-08-2013 09:17. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Echtscheiding en fiscus

Steeds meer mensen gaan scheiden. Tegenwoordig kunt u een echtscheiding via het internet regelen, naar een mediator gaan of beiden een advocaat inschakelen. Veel echtscheidingen kunnen niet worden afgerond omdat de woning niet verkocht wordt.

Stappenplan echtscheiding

Het begint met de koude mededeling aan uw partner en eventueel de kinderen. Vervolgens moet u de echtscheiding handen en voeten geven door een afspraak te maken met een advocaat of mediator. U kunt ook zelf een echtscheidingsconvenant opstellen en dit uiteindelijk laten controleren door een advocaat. Een bemiddelaar heeft altijd de voorkeur omdat hiermee de harmonie behouden blijft. Stel vervolgens een financieel plan op zodat u weet wat u te wachten staat. Als u kinderen heeft, moet er ook een ouderschapsplan worden opgesteld. Als de afspraken zijn gemaakt, moet u naar de rechtbank en wordt zo uw echtscheiding officieel. Fiscaal moet u eerst verhuizen om geen fiscaal partner meer te zijn.

Belastingen en echtscheiding

De partneralimentatie die u zou moeten betalen is bij de betaler aftrekbaar en bij de ontvanger belast. De (advocaat- / procedure-)kosten die worden gemaakt door de ontvanger van de partneralimentatie zijn ook aftrekbaar, neem dit mee in uw aangifte inkomstenbelasting. Kinderalimentatie kunt u belastingvrij ontvangen en is beperkt (forfaitair) aftrekbaar bij de betaler, deze is over een paar jaar niet meer aftrekbaar.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice