Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Ook zo ontevreden over uw accountant? Wellicht is veranderen van accountant een idee?

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Prive

Deze pagina is aangemaakt op: 24-03-2010 09:28. Laatst gewijzigd op: 21-02-2016 13:17.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Negatief loon

Over loon of een uitkering wordt meestal loonheffing ingehouden. Als u teveel loon of een te hoge uitkering heeft ontvangen en u moet dit terugbetalen, dan is er sprake van negatief loon. Als u het bruto bedrag moet terugbetalen, krijgt u ook de teveel betaalde loonheffing terug. 

Kosten die samenhangen met uw dienstbetrekking zijn sinds vele jaren niet meer aftrekbaar. In sommige gevallen kunt u een bedrag dat u door uw dienstbetrekking of oude dienstbetrekking moet betalen wel aftrekken.

  1. Gerechtshof Arnhem: een administrateur maakt een fout en hierdoor krijgt zijn werkgever een boete van de Belastingdienst. De werkgever laat de administrateur opdraaien voor deze kosten, de administrateur betaalt deze ook. De betaling aan de werkgever is negatief loon.
  2. Gerechtshof Amsterdam: een werknemer vertrekt bij zijn werkgever en krijgt daarna een boete wegens het overtreden van een concurrentiebeding. De boete is aftrekbaar als negatief loon. De Hoge Raad heeft deze uitspraak op 5 februari 2010 bevestigd.


Vraag uw werkgever of uitkerende instantie of het bruto of netto bedrag moet terugbetalen. Moest u het bruto bedrag terugbetalen zet dan een -/- teken voor het inkomen.

Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice