Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 03-01-2012 15:20. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Auto in privé voordelig

Regelmatig worden er vragen gesteld over het beperken van de bijtelling. Het meest voordelig is een auto (met omzetbelasting) die op de zaak wordt gekocht en waarmee niet privé wordt gereden. U kunt dit nog voordeliger maken door de aanschaf van een energiezuinige auto. Naast deze auto koopt u dan een auto in privé. Het lijkt op dubbele kosten, maar dit is meestal niet zo.

Kosten auto van de zaak en privé

Als u een auto van de zaak rijdt met een cataloguswaarde van € 60.000, dan kost deze auto u ongeveer € 7.000 per jaar (netto). Dit kunt u dus verdienen als u via een gesloten kilometeradministratie niet privé met de auto gaat rijden. Als u dus minder zou uitgeven aan de privé auto, dan is dit voordelig.

Alternatief: de oldtimer

U gaat zakelijk een mooie oldtimer rijden (35% bijtelling over de werkelijke waarde). De bijtelling hiervan valt mee en u rijdt wel als een koning. Privé koopt of least u dan een mooie middenklasse auto die u maximaal € 500 per maand gaat kosten. Een kleine boodschappenauto is voordelig, maar een grote gezinsauto (tweedehands) is praktisch, immers hier kunt u ook mee op vakantie en er in het weekend mee rijden.

Belastingtip

Kijk eens of u een auto in Duitsland of België goedkoper kunt leasen. Dit moet dan uiteindelijk wel op Nederlands kenteken, maar het kan wel voordelig zijn.

Belastingtip

Neem een auto van de zaak na 3 tot 5 jaar in privé over. U weet wat er met de auto is gebeurd en vanaf dat moment gaat u de auto privé rijden. De bijtelling zal vaak hoger zijn dan de privékosten. Vóór de verkoop nog wel even voor een taxatie en grote beurt langs de garage.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice