Advies over de auto van de zaak? Meerdere auto's van de zaak ?

Vraag offerte bij fiscaal jurist !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Bijtelling auto van de zaak 2015

De bijtellingspercentages voor de auto van de zaak of de auto van uw werkgever voor 2015 zijn als volgt:

  • Volledig elektrische auto: 4% (geen CO2 uitstoot)
  • Plug in Hybride: 7% (uitstoot maximaal 50 gram)
  • Zuinige auto: 14% (uitstoot 51-82 gram)
  • Iets minder zuinige auto: 20% (uitstoot 83-110 gram)
  • Overige auto's: 25% (meer dan 111 gram)

Aantal specifieke belangen uit het verleden

  1. Het percentage geldt gedurende 60 maanden (vanaf eerste tenaamstelling).
  2. Voor auto's die voor 1 juli 2012 op naam zijn gezet geldt een speciale overgangsregeling.
  3. Voor auto's die voor 31 december 2013 op naam zijn gezet (met uitstoot van maximaal 50 gram) geldt een bijtelling van 0%. Deze bijtelling zit op de auto en is niet afhankelijk van de eigenaar !

Verklaring geen privé gebruik

Sinds 2015 kunt u de verklaring geen privé gebruik digitaal downloaden (klik hier) . Een dergelijke verklaring heeft u nodig indien u beperkt (minder dan 500 kilometer per jaar) privé gebruik maakt van uw (bestel)auto. Let erop dat u een kilometeradministratie moet bijhouden. De verklaring moet u ondertekenen met uw DigiD. Ook het intrekken of wijzigenvan deze verklaring kan digitaal. Als u een kopie van deze verklaring aan uw werkgever verstrekt dan zal hij de bijtelling achterwege laten.  

(semi-)elektrische auto’s

De staatssecretaris van Financiën heeft goedgekeurd dat een laadpaal belastingvrij door de werkgever kan worden verstrekt (bijvoorbeeld bij de woning van de werknemer). De kosten zijn onderdeel van de bijtelling. De kosten van het plaatsen van de laadpaal heeft dus geen fiscale gevolgen (geen eindheffingsloon in de vrije ruimte van de WKR).  De goedkeuring geldt niet voor de elektriciteit. Als werknemer en werkgever dat onderling overeenkomen mag de werknemer belastingvrij de intermediaire kosten van de elektriciteit en de hiervoor benodigde meter daarvan (tegen kostprijs) doorberekenen aan zijn werkgever (let op : wel overeenkomst opstellen) 


Bijtelling auto van de zaak 2015

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte