Betaalt u niet teveel belasting voor uw bedrijfsauto?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.000.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 25-11-2014 00:59
>
>

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 20-05-2010 09:02. Laatst gewijzigd op: 21-11-2014 00:16.

mr. Dennis J.B. Jongbloed
bekijk profiel
Contact

Quote Yvo Burkink: “93% van de Ondernemers betaalt veel te veel belasting

In dit artikel leest u: hoe de cataloguswaarde van uw auto de hoogte van de bijtelling bepaald en hoe u hierdoor meer fiscaal voordeel kunt hebben.

Wilt u weten of u teveel belasting betaald heeft? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend onze Fiscale Scan >> aan.

Cataloguswaarde auto

De cataloguswaarde van uw auto van de zaak is de grondslag voor de bijtelling. U kunt deze met uw garage afstemmen of op internet opzoeken.

Cataloguswaarde auto van de zaak

Een werknemer met een auto van de zaak moet hierover een bijtelling betalen. De bijtelling wordt toegepast over de cataloguswaarde, inclusief BTW en BPM. Voor werknemers is het sinds 2010 eenvoudiger om de cataloguswaarde te bepalen. De RDW heeft namelijk online alle auto's opgenomen waarbij u, door uw kenteken in te voeren, automatisch de cataloguswaarde in beeld krijgt. Dit geldt enkel voor auto's die vanaf 1 januari 2010 geregistreerd zijn, dit geldt dus ook voor ingevoerde of geïmporteerde auto's. U kunt de RDW-site hier raadplegen.

Kijk voor een toelichting over de RDW-site ook op de site van de Belastingdienst, deze kunt u hier raadplegen.

Cataloguswaarde auto vanaf 1980

Een werknemer met een auto van de zaak moet hierover een bijtelling betalen. De cataloguswaarde kunt u via Autoweek raadplegen. U kunt de internetsite hier raadplegen.

Auto van 15 jaar of ouder

Voor dergelijke auto's is de cataloguswaarde niet van belang, de bijtelling wordt berekend over de waarde in het economische verkeer van deze auto.

Belastingtip: de waarde kan in de loop van het jaar dalen of stijgen, u moet dan de bijtelling toepassen over de hogere of lagere waarde.

Accessoires

Accessoires die door de fabrikant of importeur zijn aangebracht, moeten - vóór de datum van toekenning van het kenteken - worden meegenomen voor de cataloguswaarde. Accessoires die nadien worden aangebracht, tellen niet mee.


Wie zit er achter Belastingtips.nl

Belastingtips is opgestart door mr. Dennis J.B. Jongbloed, hij is sinds 15 jaar fiscaal jurist en heeft zijn eigen kantoor."

"Het belangrijkste doel van de site is om minder belasting te betalen en informatie online te combineren."

"Daarnaast geeft de site ervaren fiscalisten de plaats en de ruimte om creatief en scherp te adviseren voor een breder publiek."

- mr. Dennis J.B. Jongbloed

Contact met belastingtips?

Bel met 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice