Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 13-04-2010 22:14. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Fiscale voorziening vakantiedagen

Een veel vergeten voorziening is de voorziening voor de vakantiedagen. Het is gebruikelijk dat per jaar een tijdsevenredig deel van het vakantiegeld gepassiveerd wordt. De vakantiedagen worden echter vaak niet meegenomen. Indien de vakantiedagen in de toekomst nog kunnen worden opgenomen of worden uitbetaald, is een voorziening toegestaan. De voorziening is in overeenstemming met goed koopmansgebruik en de kosten hangen samen met een arbeidsprestatie uit het verleden.

De kosten van vakantiedagen moeten worden toegerekend aan de periode waarin de arbeid is verricht gedurende welke het recht op vakantie is opgebouwd. Het is gebruikelijk dat per jaarultimo een tijdsevenredig deel van het vakantiegeld wordt gepassiveerd. Het is minder gebruikelijk ook te passiveren voor de eventuele achterstand in de opname van vakantiedagen.

Vakantiedagen DGA

Ook voor vakantiedagen van een DGA kan een voorziening worden gevormd. Laat u bij discussie hierover niet misleiden door een uitspraak van het Gerechtshof Den Haag op 7 juni 2005. In deze uitspraak ging het vormen van een voorziening niet goed voor de DGA. De oorzaak was echter dat de directeur de vakantiedagen niet aannemelijk kon maken en dus onvoldoende heeft bewezen.

Opletten

Vakantiedagen verjaren na 5 jaar. Dit zal de voorziening altijd in tijd beperken.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice