Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 29-03-2010 22:39. Laatst gewijzigd op: 18-02-2016 12:08.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Adviesgesprek

Persoonlijk contact
Eerlijk advies
Ervaren fiscalisten
Gratis adviesgesprek

088-0270027
8:30-17:00, werkdagen

DGA ziekte en AOV

Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) moet meestal zelf een verzekering regelen voor ziekte en arbeidsongeschiktheid. Een DGA is niet verplicht verzekerd voor verlies van inkomen.

De mogelijkheden om dit te regelen zijn:

  1. Particulierenverzekering: de meest gekozen optie is de AOV-verzekering bij een verzekeraar. Deze verzekeringen zijn er in verschillende soorten. Praktische overwegingen zijn een beroepsgerelateerde AOV-verzekering en een gecombineerde pensioen AOV-verzekering (vaak voordeliger). Kijk goed naar de wachttijd en looptijd van de polis.
  2. Collectieve verzekering: via bepaalde collectieve platforms zoals het CNV en FNV kunt u collectieve verzekeringen afsluiten, dit kan een voordeel opleveren.
  3. Vrijwillige verzekering via UWV: als u vanuit een werknemerssituatie komt, kunt u soms de ziektewetverzekering op vrijwillige basis via het UWV voortzetten.
  4. Vangnetverzekering: dit is een product voor mensen die lastig of niet bij een verzekeraar te verzekeren zijn, vraag het UWV voor meer informatie.

B.V. moet loon betalen

Als een DGA ziek wordt, is de B.V. vaak - op grond van het arbeidscontract - verplicht om salaris door te betalen. Meestal kan de DGA niet worden opgenomen in de ziekengeldverzekering, dit omdat hij geen echte werknemer is, de gezagsverhouding tussen B.V. en DGA ontbreekt immers. Dit kan anders zijn als de DGA een minderheidsbelang in de B.V. heeft, edoch dit zal afhangen van de statuten van de B.V.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice