Hulp nodig bij het uitstel aanvragen van uw VPB aangifte?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.000.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-11-2014 17:09
>
>

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 31-08-2011 20:53. Laatst gewijzigd op: 26-10-2014 12:17.

mr. Dennis J.B. Jongbloed
bekijk profiel
Contact

Uitstel aangifte Vennootschapsbelasting

U moet de aangifte Vennootschapsbelasting indienen vóór 1 juni van een jaar. U kunt eenvoudig uitstel krijgen voor het indienen van uw aangifte Vennootschapsbelasting.

Uitstelregeling accountant en belastingadviseur

Uw accountant of belastingadviseur heeft een zogenaamd becon-nummer. Via dit nummer kan hij / zij eenvoudig uitstel voor u aanvragen. De accountant heeft hiervoor een softwarepakket en een uitstelregeling. De accountant zal uitstel vragen tot en met 1 maart van het jaar erop, derhalve wordt er voor de aangifte 2014 uitstel verleend tot en met 1 maart 2016.

Elektronisch uitstel voor aangifte vennootschapsbelasting

Vanaf 1 april tot 1 juni kunt u elektronisch uitstel vragen voor uw aangifte Vennootschapsbelasting. Het formulier kunt u vinden op de internetsite van de Belastingdienst. U krijgt dan automatisch uitstel tot en met 1 november. Heeft u nog meer tijd nodig, dan moet dit schriftelijk (met motivatie).

Schriftelijk uitstel vragen voor aangifte Vennootschapsbelasting

U kunt ook via een brief uitstel vragen voor uw aangifte Vennootschapsbelasting. Op de internetsite van de Belastingdienst staat hoe u dit moet doen. De brief kunt u sturen naar de Belastingdienst Heerlen (postbus 61 te 6400 AB Heerlen). In de brief moet u de volgende informatie invullen:

  • naam rechtspersoon;
  • fiscaal nummer;
  • uw telefoonnummer;
  • datum tot wanneer uw uitstel wenst;
  • boekjaar;
  • handtekening van de bestuurder.

Binnen 3 weken krijgt u een schriftelijke reactie van de Belastingdienst. Dien het verzoek vóór 1 april van het jaar in.

Boete bij te late aangifte

Als u te laat aangifte doet, krijgt u een boete. Deze kan oplopen tot zo'n € 4.900. Als u een aanmaning krijgt, kunt u binnen 10 dagen aangifte doen, u kunt dan een boete voorkomen. U krijgt dus niet direct een boete maar eerst een aanmaning. Nadat u de aanmaning hebt, ontvangen kunt u geen uitstel meer krijgen. Soms kan een belastingadviseur u nog verder helpen, dus neem in deze situatie contact op met een belastingadviseur of accountant.


Wie zit er achter Belastingtips.nl

Belastingtips is opgestart door mr. Dennis J.B. Jongbloed, hij is sinds 15 jaar fiscaal jurist en heeft zijn eigen kantoor."

"Het belangrijkste doel van de site is om minder belasting te betalen en informatie online te combineren."

"Daarnaast geeft de site ervaren fiscalisten de plaats en de ruimte om creatief en scherp te adviseren voor een breder publiek."

- mr. Dennis J.B. Jongbloed

Contact met belastingtips?

Bel met 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice