Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Advies

Deze pagina is aangemaakt op: 03-05-2011 09:00. Laatst gewijzigd op: 17-02-2016 16:48.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Adviesgesprek

Persoonlijk contact
Eerlijk advies
Ervaren fiscalisten
Gratis adviesgesprek

088-0270027
8:30-17:00, werkdagen

Vlaktaks voor ondernemers

Wellicht krijgen ondernemers in 2013 een eigen box, zeg box 4. Midden 2012 komt er een notitie over dit onderwerp, invoering per 2012 is dus ook mogelijk. Deze ondernemersbox of winstbox komt erop neer dat alle ondernemersfaciliteiten komen te vervallen en dat er voor (echte) ondernemers een lager belastingtarief wordt ingevoerd. Ondernemers krijgen dan één belastingtarief, bijvoorbeeld 28%, en hebben geen recht meer op de ondernemersfaciliteiten (startersaftrek, ondernemersaftrek, MKB-winstvrijstelling en FOR). De overheid heeft het tarief al berekend, dit zou ongeveer 28,5% gaan bedragen.

Voor ondernemers is dit praktisch, ze weten dan direct hoeveel belasting ze moeten betalen over hun winst. De regeling voor ondernemers wordt hiermee eenvoudiger en wellicht kan de discussie over de uren (minimaal 1.225 per jaar) hiermee ten einde zijn.

Tussenstap in 2012 zal zijn dat de ondernemersfaciliteiten worden vereenvoudigd. Hierbij moet u denken aan één aftrekpost voor de zelfstandigenaftrek (niet meer winstafhankelijk).

Geruisloze vanuit B.V. naar IB

Als u nu de onderneming in de vorm van een B.V. zou uitoefenen, kunt u wellicht in 2012 overwegen om de B.V. op te heffen en terug te keren naar de eenmanszaak of VOF. Een alternatief hiervoor kan ook zijn de LLP, hiermee voorkomt u  aansprakelijkheid en heeft u wel recht op de ondernemersstatus. U kunt hier gratis een berekening laten maken welke rechtsvorm voor u voordelig is.

Per jaar switchen tussen B.V. en IB

Omdat het oprichten van een B.V. steeds goedkoper wordt, kunt u zelfs overwegen om per jaar te switchen. U kunt dan in het lopende jaar (tot 1 oktober) beslissen welke rechtsvorm voor dat jaar het meest aantrekkelijk is.

Wilt u een offerte voor de overgang van eenmanszaak naar de B.V., of van eenmanszaak naar de VOF, of van B.V. naar eenmanszaak, dan kunt u deze hier gratis aanvragen bij diverse adviseurs in Nederland.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice