Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Advies

Deze pagina is aangemaakt op: 12-04-2010 22:16. Laatst gewijzigd op: 21-02-2016 20:54.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Adviesgesprek

Persoonlijk contact
Eerlijk advies
Ervaren fiscalisten
Gratis adviesgesprek

088-0270027
8:30-17:00, werkdagen

Waarnemer en belastingen

Een waarnemer doet eigenlijk hetzelfde als een normale vrije beroeper of praktijkhouder. Een waarnemer kan in loondienst of als zelfstandige werken. De start als waarnemer is eigenlijk prima, u bent een zelfstandig ondernemer zonder een praktijk en kunt zo prima ervaring opdoen. Vanaf 2015 is de overheid kritisch geworden binnen de medische zorg, niet alle medici en/of waarnemers worden nog gezien als ondernemers.
Let er goed op dat het duidelijk is of u in dienstbetrekking bent of in loondienst, vraag eventueel vooraf zekerheid bij de Belastingdienst.

De overeenkomst van een opdracht (de waarneemovereenkomst)  kunt u eigenlijk alleen afsluiten in combinatie met een VAR - WUO verklaring. Bent u in het bezit van beide dan is het fiscaal prima afgedicht. Laat de overeenkomst door een (fiscaal) jurist controleren.

Sluit een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering af, dit voorkomt een substantiele schade bij mogelijke calmiteiten.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet schade aan personen, vermogen en goederen dekken.

Een goede AOV verzekering is nodig, hiermee dekt u uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. De premie is fiscaal aftrekbaar en de uitkering is belast. Ik adviseer u een beroepsarbeidsongeschiktheidsverzekering. U heeft als zelfstandige geen recht op een overheidsuitkering, u moet het dus zelf regelen. 

Een verzekeringsmaatschappij hanteert een maximaal verzekerd bedrag dat afhankelijk is van uw inkomen als waarnemer.

Als u met pensioen gaat heeft u recht op een AOW uitkering van zo'n 900 euro per maand. Een beroeps- of reguliere pensioenregeling of aparte lijfrente is dus wenselijk. De premie is aftrekbaar, soms is de aftrekbaarheid beperkt. Als u als waarnemer geen patienten op uw naam hebt staan bent u niet verplicht verzekerd binnen een pensioenfonds.

Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice