Is uw pensioen wel echt goed geregeld ?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Advies

Deze pagina is aangemaakt op: 11-09-2011 12:11. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Adviesgesprek

Persoonlijk contact
Eerlijk advies
Ervaren fiscalisten
Gratis adviesgesprek

088-0270027
8:30-17:00, werkdagen

Deeltijdpensioen aantrekkelijk

U bent zestig en wilt van uw pensioen gaan genieten, maar ook deels blijven werken. Het kan sinds 2011.

Besluit deeltijdpensioen

U mag maximaal 2 dagen per week genieten van uw pensioen, de rest moet u blijven doorwerken (tot uw 65ste verjaardag). Via een doorwerkbonus (geboren vóór 1948) wordt u extra gestimuleerd om door te werken, dit is vanaf uw 63ste verjaardag. Vanaf augustus 2011 kunt u ook meer dagen vrij nemen, de vereisten zijn:

  • u moet tenminste 60 jaar zijn;
  • uw pensioenreglement moet deeltijdpensioen toestaan.

Besluit Staatssecretaris

Staatssecretaris Weekers heeft aangekondigd dat het fiscaal aantrekkelijker gaat worden om langer door te blijven werken en gelijktijdig pensioen te ontvangen. Op dit moment bestaat een regeling om de arbeidsparticipatie te vergroten in de vorm van een doorwerkbonus voor mensen die vóór 1948 zijn geboren. Voorwaarde is wel dat deeltijdpensioen wordt gecombineerd met deeltijdwerken. Dit gaat dus veranderen.

De maatregel past goed bij de maatschappelijke ontwikkelingen. Pensioen wordt door velen gezien als het beeld dat wordt opgewekt bij de “Zwitserleven” reclames: lekker nietsdoen op het strand. Qua marketing voor de verzekeraar erg geslaagd, het is echter totaal geen realistische weergave van de werkelijke pensioensituatie. Velen hebben immers tekort, vaak zonder het tijdig te weten.

Met de introductie van deze nieuwe regeling wordt het veel aantrekkelijker gemaakt om door te werken en dus het pensioeninkomen te vergroten. Bovendien kan langer gebruik worden gemaakt van de kennis en kunde van ervaren werknemers. Iets wat in bijvoorbeeld de Verenigde Staten veel breder is geaccepteerd en in de toekomst ongetwijfeld in Europa ook een normale zaak zal zijn.

Het is één van de middelen, samen met de verhoging van de pensioenleeftijd, om de financiële druk van enorme vergrijzing tegen te gaan.

Bron

Besluit eerder stoppen.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice