Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
5 + 2 =

Inkeerregeling vóór 1 juli 2010

De jacht op buitenlandse vermogens duurt ook in 2010 voort. Ons kantoor heeft ruim 100 inkeerder geholpen bij het inkeren. De praktijk leert dat ook een starre regeling met voldoende ervaring gunstig kan worden uitgelegd. Complexe gevallen vinden wij eigenlijk het leukst om te behandelen. Vanaf 1 juli 2010 gaat de boete voor inkeerders naar 30%. Ik verwacht dan ook dat veel inkeerders zich nog voor die datum zullen melden, dit volgt ook uit het aantal afspraken dat thans bij mij en mijn collega's wordt ingepland.

Contactpersoon

Voor vragen kunt u contact opnemen met mr. Dennis J.B. Jongbloed of mr. drs. Sanne van den Elst. Anoniem kunt u ons telefonisch bereiken op 053 - 432 72 00.

Terugblik

In 2009 kon u nog inkeren zonder een boete. Al met al was u zo'n 30% van uw geld kwijt aan belastingen over de laatste 12 jaar, deze wordt dan vermeerderd met heffingsrente. Sinds 1 januari 2010 bestaat er een boete van 15%. Per 1 juli 2010 wordt de boete verhoogd tot 30%. Ik schat in dat de boete in de verdere toekomst nog zal worden verhoogd. Als de Belastingdienst u opspoort, bijvoorbeeld via een kliklijn, CD-rom of USB-stick, kunt u een boete van 300% tegemoet zien. Deze wordt dan nog vermeerderd met de belastingen over de laatste 12 jaar en rente. U hoeft geen hoogleraar te zijn om te weten dat u dan vrijwel al uw geld kwijt bent (en wellicht meer).

Verdacht van zwart geld

Als de Belastingdienst ontdekt dat u zwart geld bezit, mag er geen twijfel bestaan over het bewijs dat de Belastingdienst aandraagt. De Rechtbank Leeuwarden (31 maart 2010) boog zich over een zaak de heer Jansen (de naam van de meeste cliënten die zich bij ons op kantoor melden). De heer Jansen zou geld in Luxemburg op een bank hebben staan. De wijze waarop de Belastingdienst soms aan informatie komt is dubieus, soms betreft het zelfs gestolen informatie of informatie waarvoor de Belastingdienst geld heeft betaald. In de zaak bij de Rechtbank Leeuwarden stelde de rechter dat de naam "Jansen" wel heel vaak voorkomt en dat er dus twijfel bestaat over de juistheid van de persoon. Zowel de aanslag als de boete werden vernietigd.


meer informatie over Inkeerregeling vóór 1 juli 2010

Samengevat:

>
>
>
>