Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
5 + 9 =

Onderzoek Belastingdienst naar zwart geld - speuren naar inkeerders

De Belastingdienst blijft speuren naar zwartspaarders. Tot 1 juli 2010 kunt u inkeren zonder een boete van 30% te moeten betalen. Als de Belastingdienst of FIOD u opspoort, bedraagt de boete maximaal 300%.

Toelichting inkeerregeling

De Belastingdienst is 3 nieuwe projecten opgestart. Dit jaar hebben zich ongeveer 500 mensen gemeld die gebruik willen maken van de inkeerregeling.

Onderzoek 1

Nederland en de Nederlandse Antillen gaan samenwerken om zwartspaarder op te sporen, dit onderzoek richt zich met name op trusts op de Antillen (SPF). Kennelijk zijn er 250 SPF's op de Antillen waarin substantiële bedragen zijn ondergebracht. Volgens de nieuwe successiewet (en eigenlijk ook al hiervoor) moet een in Nederland wonend persoon het vermogen binnen de SPF opgeven aan de Nederlandse Belastingdienst.

Onderzoek 2

Op een CD-rom uit Duitsland staan 22 Nederlanders met vermogen in Liechtenstein, meestal wordt dit vermogen via een stichting in Liechtenstein gehouden.

Onderzoek 3

De Belastingdienst vraagt bij Nederlandse banken de gegevens op van rekeningen die Nederlanders hebben bij buitenlandse dochterbedrijven van de bank in het buitenland. Diverse Nederlandse banken hebben / hadden buitenlandse vestigingen in belastingparadijzen. Daarnaast wordt ook gekeken naar betalingen via een creditcard of debetcard.

Voor meer informatie kijk op de internetsite van Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. zij hebben diverse adviseurs die gespecialiseerd zijn in de begeleiding bij de inkeerregeling. Op dit moment hebben zij ongeveer 150 zwartspaarders bijgestaan bij het inkeren. U kunt hiertoe ook contact opnemen met de heer mr. drs. Sanne van den Elst, verbonden aan dit kantoor. U kunt hem telefonisch bereiken op nummer +31 53 432 72 00.


meer informatie over Onderzoek Belastingdienst naar zwart geld - speuren naar inkeerders

Samengevat:

>
>
>
>