Ik ben naar Nederland geëmigreerd

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-01-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Ik ben naar Nederland geëmigreerd

"In april 2015 ben ik vanuit de Nederlandse Antillen (in mijn geval Curaçao) in Nederland komen wonen, ik geniet een pensioen uit Curaçao. Waar moet ik belasting betalen?"  

U moet in Nederland een zogenaamd M-biljet aanvragen, dit kan het eenvoudigst via de Belastingtelefoon (0800  - 0543). Meestal wordt dit biljet u toegestuurd, in uw situatie begin 2016. Omdat u in Nederland woont, moet u over uw gehele inkomen (waar in de wereld dit ook is verdiend) belasting betalen. In het M-biljet moet u uw pensioen uit het buitenland (in uw geval Curaçao) opgeven. U kunt een vrijstelling claimen (aftrek ter voorkoming van dubbele belasting) als uw pensioen ook belast is op Curaçao en u daar ook belasting heeft betaald.

Op 1 januari 2015 was u nog niet belastingplichtig in Nederland (voor de box 3 heffing). U moet echter wel vanaf 1 januari 2015 uw vermogen opgeven. U krijgt een vrijstelling voor de maanden, januari, februari en maart 2015. Uiteindelijk wordt er dus tijdsevenredig belasting over uw box 3 vermogen voldaan.Ik ben naar Nederland geemigreerd

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte