Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
4 + 3 =

Uitstel aangifte Vennootschapsbelasting

U moet de aangifte Vennootschapsbelasting indienen vóór 1 juni van een jaar. U kunt eenvoudig uitstel krijgen voor het indienen van uw aangifte Vennootschapsbelasting.

Uitstelregeling accountant en belastingadviseur

Uw accountant of belastingadviseur heeft een zogenaamd becon-nummer. Via dit nummer kan hij / zij eenvoudig uitstel voor u aanvragen. De accountant heeft hiervoor een softwarepakket en een uitstelregeling. De accountant zal uitstel vragen tot en met 1 maart van het jaar erop, derhalve wordt er voor de aangifte 2015 uitstel verleend tot en met 1 maart 2017.

Elektronisch uitstel voor aangifte vennootschapsbelasting

Vanaf 1 april tot 1 juni kunt u elektronisch uitstel vragen voor uw aangifte Vennootschapsbelasting. Het formulier kunt u vinden op de internetsite van de Belastingdienst. U krijgt dan automatisch uitstel tot en met 1 november. Heeft u nog meer tijd nodig, dan moet dit schriftelijk (met motivatie).

Schriftelijk uitstel vragen voor aangifte Vennootschapsbelasting

U kunt ook via een brief uitstel vragen voor uw aangifte Vennootschapsbelasting. Op de internetsite van de Belastingdienst staat hoe u dit moet doen. De brief kunt u sturen naar de Belastingdienst Heerlen (postbus 61 te 6400 AB Heerlen). In de brief moet u de volgende informatie invullen:

  • naam rechtspersoon;
  • fiscaal nummer;
  • uw telefoonnummer;
  • datum tot wanneer uw uitstel wenst;
  • boekjaar;
  • handtekening van de bestuurder.

Binnen 3 weken krijgt u een schriftelijke reactie van de Belastingdienst. Dien het verzoek vóór 1 april van het jaar in.

Boete bij te late aangifte

Als u te laat aangifte doet, krijgt u een boete. Deze kan oplopen tot zo'n € 4.900. Als u een aanmaning krijgt, kunt u binnen 10 dagen aangifte doen, u kunt dan een boete voorkomen. U krijgt dus niet direct een boete maar eerst een aanmaning. Nadat u de aanmaning hebt, ontvangen kunt u geen uitstel meer krijgen. Soms kan een belastingadviseur u nog verder helpen, dus neem in deze situatie contact op met een belastingadviseur of accountant.


meer informatie over Uitstel aangifte Vennootschapsbelasting

Samengevat:

>
>
>
>