Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Modellen

Deze pagina is aangemaakt op: 12-08-2013 09:14. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Beperking aftrek van hypotheekrente: nog in 2012 een woning kopen?

De beperking van de aftrek van hypotheekrente gaan alle huiseigenaren voelen in de portemonnee. Weet u nog hoe het zit? De veranderingen in het kort:

Beperking aftrek hypotheekrente in 2013

Voor nieuwe hypotheken geldt dat deze in maximaal 30 jaar annuïtair moeten worden afgelost. Dat betekent een vast maandelijks bedrag voor rente en aflossing. Bij een aflossingsvrije lening vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek. Dit geldt ook als gelijktijdig wordt gespaard voor de (gedeeltelijke) aflossing na maximaal 30 jaar.  

Beperking aftrek hypotheekrente in 2014

De renteaftrek blijft weliswaar bestaan, maar op termijn maximaal tegen het één na hoogste tarief (derde schijf, nu 42%). Als de plannen niet wijzigen, zal het tarief waartegen de rente mag worden afgetrokken in stappen van ½ procent verlaagd worden tot het geldende tarief in deze derde schijf.

Wat het kabinet precies gaat doen is nog niet duidelijk. Dit mede gezien het rumoer en de recente reparaties naar aanleiding van de zorgpremies. Duidelijk is wel dat snel handelen slim is.

Indien u nog in 2012 een woning koopt en daarvoor een hypotheek afsluit, gelden ten aanzien van de aflossing de huidige regels. Een (bank)spaarhypotheek is nog mogelijk en aflossen in 30 jaar (annuïtair) met oplopende lasten hoeft dus niet. U houdt dus de renteaftrek over uw gehele uitstaande schuld en dat biedt u wat meer financiële armslag en flexibiliteit.  


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice