Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Modellen

Deze pagina is aangemaakt op: 10-05-2012 11:02. Laatst gewijzigd op: 03-01-2016 17:10.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

BTW verhoging 2012, wat betekent dit voor u?

Zoals u waarschijnlijk heeft meegekregen, hebben enkele partijen in een paar dagen een pakket met fiscale maatregelen weten samen te stellen. Iets wat de regering samen met de gedoogpartner in zeven weken niet gelukt is.

Eén van de maatregelen is de verhoging van de BTW van 19% naar 21%. Deze verhoging gaat in op 1 oktober 2012. Oftewel, het leven wordt in de herfst weer 2% duurder. Op de kleinere consumptieve uitgaven is dat niet prettig, maar of u in plaats van € 100 nu, straks € 101,68 afrekent is nog wel te overzien. Wellicht nog wel handig om die dure plasma TV van € 1.200 net vóór 1 oktober aan te schaffen. Scheelt u weer € 20. Op de primaire levensbehoeften zoals eten en drinken blijft het lage tarief van 6% wel van toepassing. Zolang er maar geen alcohol in zit, want daarvoor geldt dat lage tarief niet.

Groter wordt het probleem voor degene die een nieuwbouwwoning heeft gekocht en deze wordt geleverd na 1 oktober. Op het moment van oplevering van een dergelijke nieuwe woning is geen (inmiddels verlaagde) overdrachtbelasting verschuldigd, maar 19% (en straks 21%) omzetbelasting. Op een redelijk modaal huis van € 250.000 wel een schadepost van € 5.000! Lastig als u de financiering bij de bank net rond heeft. Het wachten is op een overgangsregeling, maar of die er komt is nu nog onzeker.

Gelukkig kunt u straks wel weer goedkoper genieten van de podiumkunsten. Het tarief van 6% is, naar verluidt al per 1 juli, weer van toepassing. Of een kaartje ook daadwerkelijk 13% goedkoper wordt, valt echter te betwijfelen.De verhoging van de BTW zal moeten worden gecompenseerd door een lager tarief in 2013 in de inkomstenbelasting. Hoe laag dit tarief gaat worden, is nog niet duidelijk.

De geruchten uit de Haagse wandelgangen dat ook zonnepanelen onder het lage tarief zullen vallen, heeft de markt in deze panelen doen stagneren.

Iedereen moet meebetalen aan de crisis, met name door de verhoging van de BTW gaan we dat allemaal voelen.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice