Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Modellen

Deze pagina is aangemaakt op: 12-08-2013 09:10. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Testament nodig?

Wat kost het?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld wat een testament kost en of men überhaupt een testament nodig zou hebben. In dit artikel een kort en bondig inzicht in de wereld van de testamenten.

Wat kost een testament?

Een eenvoudig testament kost ongeveer € 200. Als u kinderen heeft, kunt u zelfs 2 testamenten (beide ouders) laten opstellen voor minder dan € 400. U kunt zelf uw testament maken via www.estateplanningsjuristen.nl (klik op de knop “zelf akten maken”).

Wettelijke verdeling

Als iemand komt te overlijden zonder testament, dan zal de erfenis via de wet worden verdeeld. De partner krijgt in dit geval alle goederen (woning / geld / verzekeringen, etc.), dit onder de verplichting om ook de schulden over te nemen. De kinderen krijgen een vordering op de langstlevende partner. De kinderen krijgen dus in eerste instantie niets in handen.

Testament opstellen

Via een testament kunt u uw zaken beter regelen. U kunt erfbelasting besparen en daarnaast ervoor zorgen dat bepaalde zaken (zoals een auto, schilderij, vakantiewoning, etc.) naar een bepaalde persoon gaan en niet naar de langstlevende (legaat). Eventueel kunt u de langstlevende een recht geven om de zaken altijd te blijven gebruiken (vruchtgebruik). Tevens kunt u een voogd voor uw kinderen benoemen en een executeur om uw nalatenschap af te wikkelen. U heeft dan dus uw zaken beter en fiscaal gunstiger geregeld.

Vragen

U kunt over dit onderwerp gratis vragen stellen via www.notaristip.nl.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice