Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Ook zo ontevreden over uw accountant? Wellicht is veranderen van accountant een idee?

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Prive

Deze pagina is aangemaakt op: 24-03-2010 13:36. Laatst gewijzigd op: 01-04-2016 19:19.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Twee eigen woningen

Op dit moment staan woningen langer in de verkoop. Als u in een andere eigen woning gaat wonen, dan kunt u gedurende maximaal vier kalenderjaren de hypotheekrente voor beide woningen af blijven trekken. In de belastingaangifte of aangifte inkomstenbelasting kunt u dus beide hypotheken nog opvoeren gedurende een aantal jaren. Sinds 2015 is deze overgangsperiode teruggebracht tot maximaal 3 jaar.

Tijdelijke verhuur te koop staande woning

Sinds 2010 is er een soepele regeling voor tijdelijke verhuur. Als u de te koop staande woning tijdelijk gaat verhuren, dan eindigt voor die woning de hypotheekrenteaftrek. Als u de verhuurde woning echter na de verhuur nog niet heeft verkocht, dan kunt u gedurende de resterende periode van de maximaal 4 kalenderjaren de hypotheekrente weer aftrekken. Deze regeling is per 2015 komen te vervallen.

Belastingtip

Zet uw woning in januari te koop en niet in december. Als u de woning in januari 2016 te koop zet, dan heeft u over 2016 tot en met 2019 nog recht op hypotheekrenteaftrek over uw leegstaande woning (wettekst 2015). Dit kan in uw aangifte inkomstenbelasting een groot voordeel opleveren.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice