Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Ook zo ontevreden over uw accountant? Wellicht is veranderen van accountant een idee?

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Prive

Deze pagina is aangemaakt op: 27-03-2010 08:43. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Banksparen of lijfrente

Sinds enkele jaren kunt u uw pensioen ook fiscaal vriendelijk opbouwen bij een bank en dus niet meer alleen bij verzekeraars. De fiscale regels zijn gelijk, maar er zijn een paar verschillen die voor u van belang zijn.

Verschillen tussen banksparen en lijfrente

  1. Overlijden: bij banksparen geen sterfterisico, dit wil zeggen dat bij banksparen het geld naar uw nabestaanden gaat. Bij een lijfrente gaat de uitkering bij uw overlijden naar de tweede begunstigde en daarna naar de verzekeraar.
  2. Periode-uitkering: bij banksparen krijgt u gedurende een bepaalde periode (minimaal 5 jaar) een uitkering totdat de pot met geld op is. Bij een levensverzekering krijgt u levenslang een uitkering, totdat u overlijdt.
  3. Kosten: de kosten van een bankrekening zouden lager moeten zijn, het rendement dus hoger. Blijft u echter kritisch en vergelijk de producten altijd met elkaar.
  4. Geld bij overlijden: in een verzekering zit meestal een bedrag opgenomen dat vrijkomt als u komt te overlijden. Bij banksparen is dit niet zo, u krijgt wat er in de pot zit, niet meer en niet minder. Een verzekering is dus meer een kansproduct; als u lang leeft is een verzekering vaak voordeliger dan banksparen.
  5. Omzetten: omzetten van een lijfrente naar banksparen is mogelijk, meestal heeft u al zoveel kosten gemaakt in uw lijfrente dat omzetten niet verstandig is.


Financiële tip

In 2009 is Rabobank banksparen door de consumentenbond gekozen als beste bankspaar product.

Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice