Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Ook zo ontevreden over uw accountant? Wellicht is veranderen van accountant een idee?

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Prive

Deze pagina is aangemaakt op: 19-09-2013 17:11. Laatst gewijzigd op: 21-02-2016 13:55.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Stamrecht B.V.

Per 1 januari 2014 is de stamrechtvrijstelling afgeschaft. Als u na 1 januari 2014 een ontslagvergoeding ontvangt, dan moet u daarover dus direct afrekenen met de Belastingdienst. Bij een hogere ontslagvergoeding zal dit betekenen dat u per direct 52% belasting moet betalen. De huidige mogelijkheden (stamrecht B.V., banksparen) behoren hiermee tot het verleden.

Bestaande stamrecht B.V.

Per 1 januari 2014 komt er ook een leuke regeling. Het vermogen van een stamrecht B.V. (die onder de stamrechtvrijstelling hierin zijn ondergebracht) mag in één keer worden uitgekeerd. De regeling dat de uitkering periodiek moet plaatsvinden komt dan dus (tijdelijk) te vervallen. Vorenstaande geldt voor vermogen in een stamrecht B.V., maar ook voor dat op een bankrekening of bij een verzekeraar, mits voor 15 november 2013 ingebracht of gestort. Over 20% van de uitkering hoeft u geen belasting te betalen, over 80% dus wel. Het vermogen staat hiermee op uw bankrekening en is hierdoor belast in box 3. Wellicht kunt u overwegen om uw hypotheek (eigen woning ) af te lossen, dit is echter maatwerk.

Overgangsrecht

Er geldt overgangsrecht voor op 31 december 2013 bestaande aanspraken die nog niet zijn ingebracht of afgestort. Onder voorwaarden mogen deze aanspraken alsnog fiscaal vriendelijk ingebracht of afgestort worden. Laat u hierover informeren als dit mogelijk op u van toepassing is. Dergelijke aanspraken kunnen daarna niet met gebruikmaking van de hierboven vermelde 80% regeling in een keer opgenomen worden.

Noot

Of de regeling voor een stamrechtuitkering ineens interessant is, zal afhangen van de feiten. Bij een uitkering is het ook goed om te kijken of er via middeling nog geld kan worden teruggevraagd. Bij grotere stamrechtuitkeringen is het ook te overwegen om te kijken of een emigratie zinvol is.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice