Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Ook zo ontevreden over uw accountant? Wellicht is veranderen van accountant een idee?

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Prive

Deze pagina is aangemaakt op: 23-06-2010 07:51. Laatst gewijzigd op: 01-04-2016 19:34.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Onderzoek Belastingdienst naar zwart geld - speuren naar inkeerders

De Belastingdienst blijft speuren naar zwartspaarders. Tot 1 juli 2010 kunt u inkeren zonder een boete van 30% te moeten betalen. Als de Belastingdienst of FIOD u opspoort, bedraagt de boete maximaal 300%.

Toelichting inkeerregeling

De Belastingdienst is 3 nieuwe projecten opgestart. Dit jaar hebben zich ongeveer 500 mensen gemeld die gebruik willen maken van de inkeerregeling.

Onderzoek 1

Nederland en de Nederlandse Antillen gaan samenwerken om zwartspaarder op te sporen, dit onderzoek richt zich met name op trusts op de Antillen (SPF). Kennelijk zijn er 250 SPF's op de Antillen waarin substantiële bedragen zijn ondergebracht. Volgens de nieuwe successiewet (en eigenlijk ook al hiervoor) moet een in Nederland wonend persoon het vermogen binnen de SPF opgeven aan de Nederlandse Belastingdienst.

Onderzoek 2

Op een CD-rom uit Duitsland staan 22 Nederlanders met vermogen in Liechtenstein, meestal wordt dit vermogen via een stichting in Liechtenstein gehouden.

Onderzoek 3

De Belastingdienst vraagt bij Nederlandse banken de gegevens op van rekeningen die Nederlanders hebben bij buitenlandse dochterbedrijven van de bank in het buitenland. Diverse Nederlandse banken hebben / hadden buitenlandse vestigingen in belastingparadijzen. Daarnaast wordt ook gekeken naar betalingen via een creditcard of debetcard.

Voor meer informatie kijk op de internetsite van Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. zij hebben diverse adviseurs die gespecialiseerd zijn in de begeleiding bij de inkeerregeling. Op dit moment hebben zij ongeveer 150 zwartspaarders bijgestaan bij het inkeren. U kunt hiertoe ook contact opnemen met de heer mr. drs. Sanne van den Elst, verbonden aan dit kantoor. U kunt hem telefonisch bereiken op nummer +31 53 432 72 00.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice