Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Ook zo ontevreden over uw accountant? Wellicht is veranderen van accountant een idee?

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Prive

Deze pagina is aangemaakt op: 27-03-2010 08:36. Laatst gewijzigd op: 01-04-2016 19:34.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Sparen bij uw kinderen

De belasting rekent nog steeds met een rente van 4% voor box 3. Deze rente krijgt u bij geen enkele bank, maar hoe kunt u nu wel een hoge rente krijgen? Heeft u geld op een spaarrekening staan en willen uw kinderen een huis kopen of verbouwen? U kunt uw spaargeld niet aan de Belastingdienst onttrekken.

Lenen aan uw kinderen tegen 7% rente

Wat u wel kunt overwegen, is om uw spaargeld te lenen aan uw kinderen tegen 7% rente. Als uw kinderen het geld gebruiken voor de aankoop, verbetering of verbouwing van hun woning, is de rente bij uw kinderen aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Bij u is de rente onbelast. Eventueel kunt u de last bij uw kinderen nog verminderen door jaarlijks belastingvrij een schenking aan uw kinderen over te maken.

Persoonlijke lening aan uw kind

Als uw kind geen woning heeft maar wel een schuld aan een bank of creditcardmaatschappij, kan de constructie ook best nuttig zijn. Het is immers voor uw zoon of dochter goedkoper om aan zijn vader of moeder 7% te betalen dan 12% aan de creditcardmaatschappij.


Belastingtip

Leg bovenstaande wel vast in een leningsovereenkomst, vraag eventueel zekerheid, zoals een tweede hypotheek op de woning of een positieve negatieve hypotheekverklaring. Deze overeenkomst kunt u dan gratis laten registreren bij de belastingdienst.

Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice