Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 18-05-2010 08:20. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Naheffing privégebruik auto verhalen op werknemer

De Belastingdienst legt een naheffingsaanslag loonheffing op omdat uw werknemer privé met de auto van de zaak heeft gereden. U als ondernemer / B.V. moet de naheffingsaanslag betalen. De werkgever kan dit bij de werknemer verhalen.  

Geen privégebruik

De werknemer heeft een auto van de zaak en stelt dat hij minder dan 500 kilometer privé met de auto heeft gereden. Er moet hiervoor een verklaring door de werknemer bij de Belastingdienst worden aangevraagd. Als er een dergelijke verklaring is verstrekt, wordt een naheffingsaanslag meestal bij de werknemer opgelegd en dus niet bij de werkgever. Voor verdere informatie over de auto van de zaak kunt u hier kijken.

Procedure rechtbank

Bij de rechtbank in Den Bosch kwam een zaak aan de orde waarbij de werkgever geen afschrift van de verklaring geen privégebruik in zijn bezit had. De werkgever had ook geen kilometeradministratie van de werknemer. Er werd een naheffingsaanslag opgelegd aan de werkgever van € 17.000, de werkgever wilde dit op zijn werknemer verhalen. De werknemer was reeds vertrokken en weigerde te betalen. De werknemer stelde dat de werkgever het privégebruik en de verklaring had moeten controleren en dit niet heeft gedaan. De rechter was het met de werkgever eens, de werknemer was de belastingplichtige en moest de loonheffing betalen.

Bron: rechtbank Den Bosch 25 februari 2010.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice