Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 26-03-2010 20:40. Laatst gewijzigd op: 12-05-2017 12:34.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Verklaring geen privégebruik

Als een werknemer op jaarbasis minder dan 500 kilometer privé rijdt met de auto van de zaak, dan heeft hij geen bijtelling. De werknemer kan dan de verklaring geen privégebruik aanvragen bij de Belastingdienst.

Het formulier moet de werknemer versturen aan:

Belastingdienst / Centrale invoer
Postbus 2538
6401 DA  Heerlen

Bezwaar

Als de werknemer een negatief antwoord krijgt, kan hij hiertegen bezwaar maken. Daarnaast kan hij daarna nog in beroep bij de rechter. In dit soort casussen kan de werknemer een versnelde behandeling vragen.

Gevolgen verklaring geen privégebruik

Als de werknemer de verklaring ontvangt, geeft hij hiervan een kopie aan zijn werkgever. De werkgever hoeft dan geen rekening te houden met een bijtelling in de loonstrook. Als de werknemer achteraf niet aan de voorwaarden voldoet, dan krijgt de werknemer de naheffingsaanslag loonheffing (meestal met boete van 50%) thuisgestuurd. De werkgever is dan dus gevrijwaard. De werknemer moet wel een kilometeradministratie bijhouden.

Als de Belastingdienst kan aantonen dat de werkgever van het hogere privégebruik wist, kan de Belastingdienst ook bij de werkgever een naheffingsaanslag en boete opleggen. Dit zal in de praktijk niet zo snel voorkomen.


De verklaring is geen staatslos. De werknemer moet gewoon een sluitende kilometeradministratie bijhouden om aan te tonen dat hij niet meer dan 500 kilometer prive heeft gereden.

Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice