Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 28-03-2010 12:16. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Pand vanaf aankoop TBS-pand

Als u privé een bedrijfspand koopt met als doel dit aan uw bedrijf of B.V. te verhuren, dan valt dit bedrijfspand onder de terbeschikkingstellingsregeling (TBS). Als u een pand koopt en volledig wilt verbouwen, is de vraag vanaf welk moment het pand als TBS-pand wordt gezien, vanaf aankoop of vanaf het moment dat het pand klaar is.

De Hoge Raad heeft hierover duidelijkheid gegeven: vanaf het moment dat u het pand koopt, valt het onder de TBS-regeling, dit is gunstig voor u als eigenaar. Deze regel geldt indien zowel de eigenaar van het TBS-pand als de gebruiker gezamenlijk de bedoeling hadden om het pand voor de huurder / bedrijf te gebruiken.
Het geniet de voorkeur om het gebruik in een overeenkomst vast te leggen. Uit de feiten en omstandigheden kan echter het gebruik ook volgen. Het moet dan niet zo zijn dat het pand tijdens de verbouwing of terbeschikkingstelling anders wordt gebruikt.

Arrest Hoge Raad rolnummer 09/00654

Een ondernemer koopt in 2002 een pand met als bedoeling dit aan de VOF te verhuren. In 2003 wordt een omvangrijke verbouwing uitgevoerd. De ondernemer merkt het pand vanaf aankoop aan als TBS pand, de inspecteur is het hier niet mee eens en stelt dat het pand tot ingebruikname tot het box 3 vermogen behoort. De Hoge Raad is het met de ondernemer eens.

Arrest Hoge Raad rolnummer 08/00327

Een tandarts koopt prive een  mooie villa. De tandarts is enig aandeelhouder van een BV die zijn tandartspraktijk exploiteert.  In 2001 start de verbouwing edoch wordt tijdelijk door de gemeente stopgelegd. Het pand is klaar in 2003. De Hoge Raad is ook hier van mening dat het pand vanaf 2001 tot het box 1 vermogen behoort.

Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice