Hulp nodig bij het omzetten van uw eenmanszaak naar een BV?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 26-07-2010 09:13. Laatst gewijzigd op: 01-04-2016 19:31.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

ZZP'er en B.V.

Breng uw eenmanszaak in 2012 onder in een B.V., mits u tenminste € 85.000 winst heeft.

ZZP'er en B.V.

Vanaf 2012 wordt de B.V. eenvoudiger en is het startkapitaal van € 18.000 niet meer nodig. De meeste ZZP'ers hebben een eenmanszaak en bij goede winsten (zeg vanaf € 85.000) zou hij eens kunnen nadenken over een B.V. Vanaf 2012 is de FOR-dotatie en de zelfstandigaftrek lager, tenminste bij hogere winsten.

U kunt zonder belastingheffing uw eenmanszaak inbrengen in een B.V. U kunt kiezen voor een holdingstructuur of één B.V. Binnen een B.V. is de ZZP'er geen ZZP'er meer. Welke rechtsvorm is voordelig?

Een B.V. is een rechtspersoon, het vermogen is verdeeld in aandelen. Bij een B.V. met 1 personeelslid zijn alle aandelen in handen van de directeur-grootaandeelhouder, de DGA. Een rechtspersoon moet 20% vennootschapsbelasting betalen over zijn winst (vanaf € 200.000 winst is het tarief 25,5%). De DGA geniet een salaris uit de B.V., meestal is dit ongeveer 70% van de winst binnen de B.V. Over het salaris moet u inkomstenbelasting betalen.

Eenmanszaken, ZZPers en freelancers hebben geen in aandelen verdeeld kapitaal. Er is bij deze ondernemingsvorm geen onderscheid tussen privé- en zakelijk vermogen, bij de B.V. is dit wel zo. Voor de voordelen van een B.V. kunt u dit artikel lezen. Een ZZP'er hoeft geen vennootschapsbelasting te betalen en voldoet enkel inkomstenbelasting over zijn gehele winst. De winst kan worden verlaagd met ondermeer:

Een gesprek over dit onderwerp met één van onze fiscalisten is zonder verdere kosten, maak hier een afspraak.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice