Meer weten of u als DGA ook een registratieplicht voor de Waadi heeft?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 22-04-2013 16:26. Laatst gewijzigd op: 18-02-2016 12:10.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Adviesgesprek

Persoonlijk contact
Eerlijk advies
Ervaren fiscalisten
Gratis adviesgesprek

088-0270027
8:30-17:00, werkdagen

Registratieplicht Waadi ook voor DGA

De DGA (directeur-grootaandeelhouder) krijgt er weer een regel en verplichting bij. De registratieplicht voor de Waadi geldt namelijk in sommige situaties ook voor de DGA. Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen van € 12.000.

Wat is er aan de hand, wat is Waadi?

In het kader van de bestrijding van malafide uitzendbureaus is er sinds 1 juli 2012 een nieuwe registratieplicht bij de Kamer van Koophandel ingevoerd. Alle bedrijven die arbeidskrachten ter beschikking stellen, zoals omschreven in de Waadi, moeten zich registreren. Gevolg hiervan is dat naast uitzendbureau's ook andere bedrijven zich moeten registreren:

  • de DGA die zich uitleent aan derden en onder toezicht en leiding van zijn inlener zijn werkzaamheden uitvoert. De verantwoordelijkheid en het risico van de uitgevoerde werkzaamheden zijn in dat geval voor de inlener (geen registratie vereist bij aanneming van werk of overeenkomst van opdracht);
  • de DGA die vanuit zijn management B.V. wordt verhuurd aan een werkmaatschappij waarin de management B.V. slechts een minderheidsbelang heeft, als de werkzaamheden onder toezicht en leiding van de werkmaatschappij worden uitgevoerd;
  • payroll bedrijven;
  • detacheerders;
  • aannemer die bouwvakkers soms uitleent.

De regeling geldt ook als u slechts één keer iemand zou uitlenen.

Wat moet ik als DGA doen?

U moet een wijzigingsformulier invullen bij de Kamer van Koophandel. Dit formulier kunt u hier gratis downloaden en de wijziging wordt gratis door de Kamer van Koophandel verwerkt. Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen van € 12.000 per werknemer. De boete kan ook aan de inlener worden opgelegd. Bij een tweede overtreding is de boete zelfs € 24.000 en bij een derde boete € 36.000. De inspectie SZW controleert deze nieuwe regelgeving.

De registratieplicht Waadi geldt ongeacht of je zelfs maar eenmalig en / of voor korte tijd een werknemer bij een ander laat werken.

U kunt kijken of u goed bent ingeschreven onder de zogenaamde Waadi-check van de Kamer van Koophandel (deze test kunt u hier invullen).


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice