Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 27-03-2010 11:42. Laatst gewijzigd op: 09-12-2014 13:05.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

60-Dagenregeling

Volgens de meeste door Nederland gesloten verdragen en ook het OESO modelverdrag mogen inkomsten uit werkzaamheden die een niet-inwoner (als voorbeeld een Duitser) in dienstbetrekking in Nederland verricht in Nederland worden belast, tenzij de Duitse werknemer niet langer dan 183 dagen in Nederland  verblijft. De inkomsten worden dan in Duitsland belast.

Het probleem

De beloning moet dan wel worden betaald door een werkgever die geen inwoner van Nederland is. Dit werkgeverschap wordt sinds 2006 (door uitspraak Hoge Raad) materieel uitgelegd, dus tot wie staat de werknemer in een gezagsverhouding? Men kijkt dus niet meer naar de civielrechtelijke overeenkomst, maar naar de materiële kant. Hierdoor is bij een uitwisseling binnen concernverband al snel sprake van inhoudingsplicht in Nederland.

De oplossing

Een werknemer die in een 12-maandsperiode niet meer dan 60 dagen in Nederland in concernverband te werk wordt gesteld, is in Nederland niet belastingplichtig over het loon. De staatssecretaris is uit praktische overwegingen akkoord gegaan met de introductie van deze 60-dagenregeling.


Download

Besluit ministerie van financien 12-01-2010, nr. nr. DGB2010/267M

Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice