Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 18-07-2018 12:04 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 23-04-2010 21:35. Laatst gewijzigd op: 18-07-2018 12:03.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Ondernemer voor de omzetbelasting

Ondernemer voor de inkomstenbelasting is iets anders dan ondernemer voor de omzetbelasting. Een ieder die een bedrijf heeft of een zelfstandig beroep uitoefent (zoals een ZZP'er), is belastingplichtig voor de omzetbelasting. Dit betekent dat een vennootschap onder firma, maatschap of commanditaire vennootschap zelfstandig belastingplichtig is voor de omzetbelasting.

Degene die vermogensbestanddelen verhuurt is belastingplichtig voor de omzetbelasting. Het hoeft niet zo te zijn dat deze persoon ook voor de inkomstenbelasting belastingplichtig is.

Vorenstaande geldt echter niet voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Voor deze belastingen wordt door de vennootschap onder firma, maatschap of commanditaire vennootschap heen gekeken, de achterliggende (rechts)persoon is belastingplichtig.

Gevolgen ondernemer voor de omzetbelasting

Als u ondernemer voor de omzetbelasting bent, moet u aan uw afnemers omzetbelasting in rekening brengen, tenzij u vrijgestelde prestaties verricht. De ondernemer voor de omzetbelasting kan de aan hem in rekening gebrachte omzetbelasting verrekenen of terugvragen bij de Belastingdienst. 

Aan de factuur die de ondernemer zou versturen worden vereisten gesteld. Voor ondernemers die een relatief lage omzet hebben, kan de kleine ondernemersregeling ervoor zorgen dat u uiteindelijk geen omzetbelasting  hoeft te betalen.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice