Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > > >
Vraag onze accountant naar de WKR

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 31-01-2017 10:19. Laatst gewijzigd op: 12-05-2017 12:55.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Aandachtspunten werkkostenregeling

De werkkostenregeling (WKR) bestaat al een tijdje en er wordt veel over geschreven. In onze praktijk zien we een aantal aandachtspunten voor de praktijk. In dit artikel een aantal veel gemaakte denkfouten bij de WKR.

Mobiele telefoon en computer

De mobiele telefoon of de computer moet noodzakelijk zijn voor de dienstbetrekking van de werknemer. De werkgever mag dan de mobiele telefoon of de computer belastingvrij verstrekken. Een eigen bijdrage van de werknemer kunt u het beste ten laste van het netto loon van de werknemer brengen.Het is dan verstandig dat de telefoon eigendom blijft van de werkgever. De belastingvrije vergoeding geldt voor de telefoon en de gebruikskosten (telefoonkosten).

Personeelsfeestje

Een feestje op de werkplek is feitelijk belastingvrij. Dit geldt voor reguliere feestjes, bedrijfsfeestje, bijeenkomsten en kookworkshops. De maaltijden die hierbij worden gegeten zijn echter wel belast. Als de activiteit buiten de werkplek wordt gehouden is deze belast, tenzij deze via een personeelsvereniging zou plaatsvinden.

Cafetariaregeling

U ruilt iets in natura tegen vakantiedagen, overuren of bruto loon. U kunt hierbij denken aan een fiets of een woning. Vaak ruilt de werkgever de kosten van bijvoorbeeld de fiets tegen vakantiedagen. Dit mag niet meer. Het bedrag dat samenhangt met de aankoop van de genoemde fiets valt onder de 1,2% regeling,


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice