Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 31-03-2011 11:50. Laatst gewijzigd op: 01-11-2015 17:45.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Bedrijfsauto en meerdere chauffeurs

Als u een auto op naam van uw bedrijf hebt staan en geen rittenadministratie heeft bijgehouden en ook geen bijtelling aangeeft, moet u voorzichtig zijn.

Een praktijkcasus

Een pizzeria heeft meerdere personeelsleden die in een bedrijfsauto pizza's bezorgen. Er wordt geen rittenadministratie bijgehouden. De auto wordt uitsluitend door werknemers gebruikt en alle kosten van de bedrijfsauto komen ten laste van de B.V. Na een boekenonderzoek concludeert de inspecteur dat er moet worden bijgeteld. De pizzaman stapt naar de rechter. Volgens de Rechtbank Breda (uitspraak 4 maart 2011) moet de inspecteur aannemelijk maken dat de B.V. de auto ter beschikking heeft gesteld aan haar werknemers. Als dit zo blijkt te zijn, dan bestaat er een vermoeden dat de bedrijfsauto ook voor privédoeleinden is gebruikt. Dit is dan weer anders als de B.V. kan aantonen dat de auto minder dan 500 kilometer per jaar privé is gebruikt.

De inspecteur heeft aangetoond dat de auto ter beschikking is gesteld. De B.V. heeft niet aangetoond dat de auto niet privé wordt gebruikt, er is geen rittenregistratie en er is ook geen verklaring geen privégebruik afgegeven. Er is duidelijk wie er wanneer in de auto heeft gereden en derhalve moet de B.V. via de eindheffingsregeling de loonheffing over de bijtelling voldoen.

Belastingtip bij meerdere chauffeurs

Maak gebruik van de 300 euro regeling, hiervoor moet u wel 300 euro opnemen in uw loonadminstratie.

Bron: Rechtbank Breda 4 maart 2011 (rolnummer 10/1374).


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice