Geen testament en geen kinderen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Geen testament en geen kinderen

Henk en Tamara zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en ze hebben geen kinderen. Henk komt te overlijden, Tamara is zonder testament en kinderen de enige erfgenaam. Komt Tamara ook te overlijden, dan gaat het gehele vermogen naar de erfgenamen van Tamara.  

Let op

De erfgenamen van de eerst overledene krijgen dus niets.


Komen Henk en Tamara gelijktijdig te overlijden, zonder dat bewezen kan worden dat één van de twee een seconde langer heeft geleefd, dan wordt het vermogen (bij een gemeenschap van goederen) gelijk over de erfgenamen van Henk en Tamara verdeeld.

Was het echtpaar op huwelijkse voorwaarden gehuwd dan worden de bezittingen conform deze voorwaarden verdeeld over de familie van Henk en Tamara.

Meer weten van geen testament partners zonder kinderen

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte