Combinatie-testament

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
30-04-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Combinatie-testament

Dit testament komt de laatste jaren steeds vaker voor. Het combinatie-testament is flexibel bij het besparen van belastingen bij overlijden en dus geschikt voor vermogende mensen die ouder zijn dan 50 jaar. Ook mensen zonder testament kunnen met het combinatie-testament prima uit de voeten. Bij testamenten van vóór 1996 is een update nodig (deze bevatten meestal geen tenzij-clausule).

Voordeel combinatie-testament

Het grootste voordeel van dit testament is dat de keuzes en invullingen van het testament gemaakt kunnen worden bij het overlijden. In het kort de mogelijkheden in praktijkvoorbeelden:

  1. Langstlevende: wordt vaak voor 1% erfgenaam en tevens executeur. De langstlevende is hierdoor flexibel en kan zelf de verdeling bepalen.
  2. Combinatie-testament wettelijke verdeling: een eenvoudig testament die haar basis vindt bij de wettelijke verdeling. Kijk hier voor meer informatie.
  3. Combinatietestament vruchtgebruik: een eenvoudig testament die haar basis vindt bij het vruchtgebruik-testament. Kijk hier voor meer informatie.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte