Medicus als vrije beroeper en arbeidsongeschiktheid

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Medicus als vrije beroeper en arbeidsongeschiktheid

Een vrije beroeper (meestal eenmanszaak of maat in maatschap) heeft een pensioenregeling waarin ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering is opgenomen. Binnen deze pensioenregeling is ook een regeling opgenomen waarbij u tijdens uw arbeidsongeschiktheid gewoon pensioen blijft opbouwen, zonder dat u hiervoor premie hoeft te betalen. Meestal moet u wel uw praktijk gestaakt hebben.

Als vrije beroeper moet u alles zelf regelen, dus ook de verzekering. Meestal wordt de verzekering via een beroepspensioenfonds afgesloten.

Als u rechtstreeks een verzekering heeft afgesloten, let er dan op dat u voor uw pensioenopbouw tevens een premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid opneemt.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte