Vitaliteitsregeling

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
21-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Vitaliteitsregeling

Nieuws

In het belastingplan 2013 staat dat deze regeling niet wordt ingevoerd

Algemeen

In 2013 komt er een nieuwe vitaliteitsregeling, de levensloopregeling en spaarloonregeling komen dan te vervallen (spaarloon vervalt al in 2012). Deze regeling gaat ook gelden voor ondernemers en ZZP'ers, dit is nu nog niet zo. Stortingen in de regeling zijn aftrekbaar en bij opname wordt er belasting geheven. Het spaarsaldo is vrijgesteld in box 3, feitelijk is de werking hiermee gelijk aan een normaal pensioen. De maximale inleg bedraagt € 5.000 per jaar, de maximale inleg bedraagt € 20.000.

Vitaliteitsregeling ook voor ondernemers en ZZP'ers

Als u inkomsten uit arbeid of winst uit een bedrijf geniet, kunt u gebruik maken van de vitaliteitsregeling. De levensloopregeling en de spaarloonregeling waren niet van toepassing voor de ondernemer (eenmanszaak, VOF, maatschap, etc.) en de ZZP'er. De vitaliteitsregeling geldt wel voor deze groep ondernemers.


Vitaliteitsregeling

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte