Gescheiden ouder, kind en studie

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
05-01-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Gescheiden ouder, kind en studie

"Mijn kind wordt binnenkort 18 jaar en gaat studiefinanciering aanvragen. Wat verandert er voor mij als gescheiden ouder m.b.t. de belastingaftrek? Mijn kind woont bij mijn voormalige partner en ik betaal maandelijks kinderalimentatie."

Antwoord

Vanwege de door u betaalde kinderalimentatie heeft u waarschijnlijk recht op belastingaftrek in verband met uitgaven voor levensonderhoud van een kind. Als uw kind 18 wordt en recht heeft op studiefinanciering, vervalt deze aftrekpost voor u. Sinds 2015 zijn dergelijke kosten niet meer aftrekbaar


Gescheiden ouder kind en studie

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte