Erfbelasting aftrekbaar in box 3

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Erfbelasting aftrekbaar in box 3

"Ik moet € 30.000 erfbelasting betalen omdat mijn vader is overleden. De aanslag heb ik nog niet ontvangen, die komt in januari 2011. Is de erfbelasting aftrekbaar in box 3?"

Antwoord

Ja, sinds 2010 mag u de nog te betalen erfbelasting als schuld opvoeren in box 3. Andere belastingschulden zijn niet aftrekbaar, de erfbelasting is dus een uitzondering. Voor de aftrek is het niet van belang of de aanslag al is opgelegd. Ook erfbelasting waarvoor u nog geen aanslag heeft ontvangen, is aftrekbaar in box 3. De erfbelasting mag als schuld worden opgenomen bij diegene die de aanslag moet betalen.

Aangiftetip

Voor belastingaanslagen uit het buitenland mag ook een schuld worden opgenomen in box 3.


Meer weten van erfbelasting aftrekbaar

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte