Hoe werkt de vrijstelling van € 50.000?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
21-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Hoe werkt de vrijstelling van € 50.000?

Tweemaal hoge schenkingsvrijstelling: "Ik heb al eens € 22.000 aan mijn zoon geschonken. De vrijstelling bedraagt sinds enkele jaren ruim € 50.000 (mits voor woning of studie). Mag ik nu nog € 50.000 aan mijn zoon schenken voor de aflossing van de hypotheek op zijn woning?"

Antwoord

Als uw zoon nog tussen de 18 - 40 jaar is, mag u  € 28.000 extra bijschenken voor de eigen woning. Een familielening (hoge rente en bijschenken) geeft fiscaal een beter resultaat, laat u hierover echter wel adviseren. Aflossen van de hypotheek bij uw zoon levert een nadeel op voor de bijleenregeling.


Meer weten van hoe werkt vrijstelling van € 50.000?

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte