Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
12-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Indienen aangifte inkomstenbelasting 2011

De aangifte inkomstenbelasting 2011 moet vóór 1 april 2012 worden ingediend. In de tijd hier naar toe zullen diverse onderwerpen en tips voor deze aangifte worden behandeld. In dit artikel geven we aan hoe u de aangifte 2011 indient.

U wordt geacht uw aangifte elektronisch op te stellen en in te dienen. Ga hierbij als volgt te werk:

  1. Zorg dat u (en uw eventuele partner) over een DigiD beschikt. Dit is uw digitale identiteitsbewijs dat u nodig heeft om uw aangifte in te kunnen dienen bij de Belastingdienst. Heeft u nog geen DigiD, vraag er dan meteen een aan via Digid. Download het aangifteprogramma 2011 van de website van de Belastingdienst. Door hiermee te wachten tot na 1 maart, kunt u daarbij kiezen voor de vooraf ingevulde aangifte. Een groot aantal gegevens is dan al voor u ingevuld, zoals de persoonsgegevens van u, uw partner en uw kinderen, uw loon- en uitkeringsgegevens, de WOZ-waarde van uw woning, uw heffingskortingen en eventuele voorlopige aanslagen. Controleer deze gegevens wel goed. Ook voor het downloaden van de vooraf ingevulde aangifte heeft u uw DigiD nodig.
  2. Vul de overige gegevens in, zoals uw vermogen (box 3) en eventuele aftrekposten (bijv. ziektekosten, premies lijfrente of arbeidsongeschiktheidsverzekering, studiekosten en giften).
  3. Controleer de aangifte nog een keer goed. Vul uw DigiD (en eventueel die van uw partner) in en dien de aangifte in bij de Belastingdienst. U krijgt meteen te zien of de aangifte correct is verstuurd. Maak daarna een uitdraai voor uw eigen administratie.

Heeft u er niet zo heel veel verstand van, maar een familielid of goede vriend wel, dan kunt u hem of haar machtigen om uw aangifte voor u in te dienen. Op de aangiftebrief die u van de Belastingdienst heeft ontvangen, staat een machtigingscode. Met behulp van deze machtigingscode kan uw vriend of familielid onder zijn of haar eigen DigiD uw aangifte downloaden, invullen en indienen. Hij of zij heeft dus niet uw DigiD nodig!

Kunt of wilt u de aangifte niet elektronisch indienen, vraag dan een papieren aangifteformulier aan bij de Belastingdienst (0800 - 0543).


Indienen aangifte 2011

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte