Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Eenvoudige aangifte voor ondernemers

Conclusie

Minister De Jager van Financiën zal de elektronische aangifte voor ondernemers in de vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting eenvoudiger maken. De commerciële jaarrekening hoeft niet meer te worden ingevoerd, de fiscale cijfers zijn voldoende. Hiermee wordt de invoer met 50% beperkt, dit scheelt veel tijd. Aangiften via accountantskantoren met een convenant (horizontaal toezicht) worden nog eenvoudiger, deze kantoren hoeven nog minder info te verstrekken.

Advies belastingadviseur

Praktisch zal de ondernemer er nog niet zoveel mee opschieten. De accountant zal immers de commerciële cijfers verstrekken (voor de bank). Deze cijfers moet de ondernemer ombouwen tot fiscale cijfers. De aansluiting moet dus nog steeds worden gemaakt. Wellicht kunt u met uw accountant overleggen of uw administratie kan worden opgezet in een fiscale boekhouding. Vervolgens kunt u met uw accountant overleggen of een jaarrekening nog wel nodig is. Immers: wat doet u ermee? Als u bank genoegen neemt met de fiscale aangifte kunt u dus wel bezuinigen op uw accountantskosten.

Contactpersoon

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met mr. Dennis J.B. Jongbloed.

Bron: ministerie van Financien d.d. 26 april 2010.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte