Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Vermogen van kinderen in aangifte

"Moet ik het vermogen van mijn kinderen  aangeven in mijn aangifte?"

Het vermogen van uw kinderen moet u tot 18 jaar in uw eigen aangifte aangeven. Als uw zoon of dochter in 2015 18 wordt, moet u zijn of haar vermogen per 1 januari 2015 in uw aangifte aangeven. Voor minderjarige kinderen gold tot 2012 nog een extra vrijstelling van € 2.800, deze is afgeschaft. 

Vanaf de 18e verjaardag heeft uw zoon / dochter recht op de reguliere box 3 vrijstelling van ruim € 20.000. Of uw kind thuis woont of niet. maakt niet uit. Voorwaarde hiervoor is wel dat u het ouderlijk gezag over het kind heeft.


Vermogen kind in aangifte

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte