Verhuur te koop staande woning

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
18-03-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Verhuur te koop staande woning

Hypotheekrenteaftrek herleeft na tijdelijke verhuur te koop staande woning.

Verhuur woning

De hypotheekrente voor de schuld die verband houdt met uw eigen woning is aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting (box 1). De woning moet dan wel uw hoofdverblijf zijn. De hypotheekrente op uw voormalige eigen woning die te koop staat, is ook aftrekbaar. De periode hiervoor is 2 jaar nadat de woning te koop is gezet. De woning die te koop staat, moet dan wel leeg staan. Bij tijdelijke verhuur van de leegstaande woning vervalt de hypotheekrente, de woning (met schuld) verhuist dan van box 1 naar box 3. De huur is onbelast en de hypotheekrente is niet meer aftrekbaar. Sinds 2010 herleeft de hypotheekrente weer als de woning leeg staat en dus niet meer wordt verhuurd. Dit is een tijdelijke maatregel die geldt tot en met 1 januari 2012.

Voorbeeld

U heeft uw woning in Den Haag te koop gezet in januari 2010. In januari 2010 verhuist u naar Amsterdam. De hypotheekrente en overige kosten van uw eigen woning in Amsterdam zijn aftrekbaar. De hypotheekrente van de woning in Den Haag is aftrekbaar in 2010, 2011 en 2012.


Verhuur te koop staande woning

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte