De werkbonus

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
21-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

De werkbonus

De werkbonus is in 2015 komen te vervallen. Mensen die op 1 januari 2016 62 jaar of ouder zijn kunnen in aanmerkingen blijven komen voor deze heffingskorting. Elk jaar schuift de grens een jaar op. Nieuwe gevallen komen er niet meer bij. In 2018 zal de werkbonus in  z'n geheel zijn afgeschaft.

Iedereen in de leeftijd tussen 60 en 64 jaar met een arbeidsinkomen tussen de 90% en 175% van het wettelijk minimumloon heeft recht op de werkbonus. De werkbonus bedraagt maximaal € 1.119. Dit wordt bereikt bij een inkomen van 100% van het wettelijk minimumloon. Bij een arbeidsinkomen boven de 120% van het wettelijk minimumloon wordt de werkbonus weer afgebouwd. Bij een arbeidsinkomen boven de 175% van het wettelijk minimumloon bedraagt de werkbonus nihil.

Is uw inkomen meer dan 33.694 euro dan heeft u geen recht meer op de werkbonus (cijfers 2016)

Nieuws werkbonus / doorwerk bonus

Voorwaarden in 2016 zijn:

  • u bent geboren in 1951, 1952 of 1953
  • uw inkomen bedraagt tussen de 17.327 euro - 33.694 euro    

Doorwerkbonus afgeschaft

Tot en met 2012 bestond er de doorwerkbonus. Deze is per 2013 komen te vervallen.

Een paar feiten over de werkbonus

  • De werkbonus is een heffingskorting, net als de algemene heffingskorting en de arbeidskorting.
  • De werkbonus is niet verwerkt in de loonheffingskorting die de werkgever gebruikt bij het bepalen van de op het salaris in te houden loonheffing.
  • De werkbonus hoeft niet apart aangevraagd te worden.
  • De werkbonus wordt, als u aan de voorwaarden voldoet, automatisch in uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting meegenomen en toegekend.

Belastingtip

Heeft u recht op de werkbonus, maar doet u normaliter geen aangifte? Doe dat dan van nu af aan wel. Het hiervoor te gebruiken aangifteprogramma vindt u op de website van de Belastingdienst.

Einde werkbonus per 2015/2018

Vanaf 2015 wordt de werkbonus gesloten voor nieuwe gevallen. Alleen personen die ook al in 2014 recht hebben op de werkbonus krijgen deze nog vanaf 2015. Dit betekent dat de werkbonus vanaf 2018 in zijn geheel verdwijnt.


De werkbonus

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte