Belastingtelefoon zit er vaak naast!

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
09-10-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Belastingtelefoon zit er vaak naast!

Onder de noemer “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” kunnen we al weer heel wat jaartjes met onze fiscale vragen terecht bij de Belastingtelefoon. De officiële vraagbaak van de Belastingdienst, dat zal dus wel goed zijn. Toch horen we regelmatig dat de kwaliteit van de antwoorden te wensen over laat. Voldoende reden voor de Consumentenbond hier eens nader naar te kijken. Deze heeft recentelijk onderzocht hoe de Belastingtelefoon vragen over de toeslagen beantwoordt. Het resultaat was ronduit slecht te noemen. Alleen in het geval van de Zorgtoeslag werd in alle gevallen het juiste antwoord gegeven.

De Consumentenbond adviseert dan ook ingewikkelde vragen over de belastingaangifte of de toeslagen altijd voor te leggen aan een belastingadviseur en niet volledig te vertrouwen op het antwoord van de Belastingtelefoon. De Belastingtelefoon is in geen enkel geval aansprakelijk voor een verkeerd antwoord, terwijl dit voor u grote financiële gevolgen kan hebben.

Goede raad is en blijft duur. Door het zelf uit te zoeken, kunt u een hoop geld besparen. Op zich prima. Veel informatie is vrij voorhanden en wie goed zoekt, kan ver komen. Ook hier geldt echter dat goedkoop uiteindelijk duurkoop kan zijn. Derhalve onderschrijven wij het advies van de Consumentenbond van harte. Neem bij ingewikkelde vragen altijd contact op met een belastingadviseur, het kan u een hoop problemen besparen.

Op onze website vindt u om te beginnen alvast veel algemene informatie over diverse fiscale onderwerpen. Heeft u een specifieke vraag, dan kunt u deze gratis aan een deskundig adviseur voorleggen. Ook kunt u direct bij meerdere adviseurs een offerte aanvragen.


Belastingtelefoon zit er vaak naast!

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte