Zorgtoeslag

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
27-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor een zorgverzekering, deze bedraagt maximaal € 864 per jaar per persoon. De omvang is afhankelijk van uw inkomen (verzamelinkomen en / of toetsinkomen van het voorafgaande jaar). Als u eenmaal zorgtoeslag hebt aangevraagd, loopt de trein bij de Belastingdienst en ontvangt u elk jaar een bericht. Controleer deze berichten goed, ook computers maken fouten.

Wijzigingen moet u zo snel mogelijk aan de Belastingdienst doorgeven. U kunt via de Belastingtelefoon (0800 – 0543) ook een wijzigingsformulier aanvragen.

De belastingdienst heeft een speciale site voor toeslagen, deze kunt u hier raadplegen.

Zorgtoeslag vergeten?

Als u de zorgtoeslag voor 2015 bent vergeten, kunt u deze nog tot 1 april 2016 aanvragen. In sommige gevallen kunt u de toeslag zelfs nog tot een latere datum terugvragen, bijvoorbeeld als er uitstel is verleend voor uw aangifte inkomstenbelasting 2015

Voorwaarden zorgtoeslag

De  voorwaarden voor de zorgtoeslag zijn eenvoudig en beperkt, deze zijn:

  • U moet 18 jaar of ouder zijn.
  • Uw inkomen mag maximaal € 26.316 (cijfers 2015) per jaar bedragen (bij samenwonen of partner € 32.655).

Downloads

Wijzigingen aan de belastingdienst doorgeven via programma 2010

Proefberekening voor zorgtoeslag maken

Liijst met veelgestelde vragen over zorgtoeslag

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte