Elektrische auto in de toekomst

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
28-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Elektrische auto in de toekomst

De volledig elektrische auto blijft ook in de toekomst fiscaal aantrekkelijk. De vrijstelling voor de MRB is voor ondernemers en particulieren een voordeel en daarnaast blijft de bijtelling laag, namelijk 4%. Onder voorwaarden kunnen ondernemers ook nog een fiscaal cadeautje krijgen via de MIA (milieu-investeringsaftrek).

De elektrische auto in 2016 en daarna

De emissieloze elektrische auto is erg voordelig, tenminste vanuit de fiscale bril. Het voordeel voor de nep-elektrische auto's (plug-in hybride) wordt opgeheven (tenzij de auto voor 1 januari 2016 is gekocht en op uw naam staat). Voor elektrische auto's blijft de bijtelling tot en met 2020 maximaal 4%, dit waarschijnlijk zelfs tot 2025.

Per 2019 komt er wel een wijziging v.w.b. de elektrische auto's. Vanaf 2019 geldt het lage tarief voor de bijtelling alleen nog voor waterstofauto's. Voor gewone elektrische auto's tot € 50.000 (cataloguswaarde) is de bijtelling 4%, voor het meerdere geldt een tarief van 22%. Voor de huidige Tesla is dit minder voordelig.

Milieu-investeringsaftrek voor elektrische auto's

De lage bijtelling en het niet hoeven betalen van motorrijtuigenbelasting (MRB) is niet het enige voordeel. Onder bepaalde voorwaarden kunt u als ondernemer ook gebruik maken van de MIA. Deze bedraagt in 2015 in totaal 36% van het aankoopbedrag (met een maximum van € 50.000). De regeling wordt in 2016 voortgezet.


Elektrische auto in de toekomst

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte