Belastingvrij kapitaal uit uw BV halen?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Kapitaal verminderen in B.V.

Belastingvrij € 18.000 uit de B.V.!

Heeft u een (oudere, dit wil zeggen opgericht voor 2012) Holding, Beheermaatschappij of een gewone B.V.? U kunt belastingvrij € 18.000 uit uw B.V. halen als u uw kapitaal zou verminderen. De uitkering is belastingvrij!

Hoe werkt het?

In 2012 is de wetgeving inzake de Flex B.V. in werking getreden. Vanaf die datum wordt het verplichte kapitaal voor de B.V. van € 18.000 afgeschaft. Vanaf 2012 kunt u er dus voor kiezen om het geplaatste kapitaal van oudere B.V.’s terug te brengen tot € 1. U kunt dan belastingvrij € 17.999 terugbetalen (belastingvrij).

De notariële procedure om het geplaatste kapitaal te verminderen is sterk vereenvoudigd. Wel geldt een zogenaamde uitkeringstoets (of test), dit wil zeggen dat u moet opletten dat de B.V. - na betaling van opeisbare schulden - nog aan haar verplichtingen kan blijven voldoen.

 


Meer weten van kapitaal verminderingen bv

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte